storsjöhyttan

Åkte ner på stan för att köpa barngalgar och fortsätta känna på den här festivalkänslan som är i stan. Promenerade förbi Storsjöhyttan och den stora fick sitta en stund och se när de jobbade med glasen. Hon har frågat om hur man gör glas, så det var väldigt passande med ett besök där. Butiken ligger vid Östersunds båthamn.
Innan vi åkte hemåt åt vi glass på stråket och en stund i lekparken. 

junibacken

I Stockholm besökte vi Junibacken. En del saker är bra att besöka innan högsäsong och även om det var i slutet av maj var det mycket folk. Ett tips är att ta med bärsjal om man har med en liten som inte går själv, då man inte får ta med vagnen in, vilket jag förstår. Eftersom jag var själv med barnen i Stockholm så bar jag alltid med mig bärsjalen, så för oss ordnade det sig bra. Junibacken ligger fint ute på Djurgården och man kan se Nordiska muséet och Vasamuséet. Nästa gång vi åker ner ska vi besöka dessa.
Den stora tyckte att det var roligt att leka i de uppbyggda världarna kring många böcker som vi läser. 
Det var svårt att få till några bra bilder, men matsalen var fantastisk. Uppbyggd som en cirkus och med utsikt över vattnet. 
Jag gillade landskapet av Mumintrollet och så ABC-apan som vi läst så mycket om. Musikföreställningarna trollband barnen, men allra bäst gillade jag sagotåget som man fick åka. Det var olika korta sagor från Astrid Lindgren och man åkte genom uppbyggda världar. Helt underbart! Och gillar man böcker har de en stor bokhandeln precis innan man går ut. 

jamtli - andra dagen

Den andra dagen på Jamtli hade vi sällskap av familjen Edling. Vi började med att besöka området för Fem myror är fler än fyra elefanter och tjejerna sprang in och ut i puss- och spöktunneln.
Vi såg en musikshow med skådespelare som var väldigt lika Magnus, Brasse och Eva. Där barnen fick vara med att dansa och sjunga.
Tjejerna lekte efter showen inne hos Eva och fick även prova hennes fina klänningar.
Vi åt våfflor och smörgås i gräset utanför Café Slalom.
I skogshuggarkojan fick tjejerna lyssna till hur skogshuggarna hade det förr i tiden och så fick de smaka kolbulle i gammalt tidningspapper. 
Längst bort på Jamtli ligger Barnens järnväg. Där fick barnen följa med banvaktarna ut efter spåret för att kolla om stormen hade fällt något över järnvägen. Mycket populärt hos barnen!
Det var bra ränta på banken på Jamtli. 10% i ränta. Roligt med de här pengarna som man kan använda på hela området och en fin bankbok. Och fru blev jag dessutom. 
Vi var sena att hinna med att åka häst och vagn, men tjejerna var väldigt nöjda efter en heldag och kunde låtsasköra trähästen.