årets första dag vid vattnet

Cyklade ner till sjön i går. Storsjön är väldigt kall, men det var ändå lite folk som letat sig dit för bad och sol. Det var gudomligt härligt, knappt någon vind och soligt. Det var lockande med ett bad, men det var endast stora tjejen som var tuff nog att hoppa i för årets första dopp. Den minsta hittade sanden att gräva i (läs provsmaka) och trots grimaser så ska det testas igen och igen. Fick locka med melon att tugga på i stället. 
Flera fina baddagar önskar vi oss nu med en nästintill blank Storsjön.

farmor-och-farfar-tid

Har två små tjejer här hemma som somnade gott efter en riktig sommardag och den avslutades med farmor-och-farfar-tid. Middag på deras smultronställe bara ett par minuter bort. Välbehövlig tid för den stora tjejen, hon har längtat efter att få leka och bli ompysslad av farmor och farfar. Inte så att hon har uttryckt det, men vi tror att hon kämpar mer med förskolebytet än vad hon berättar och hon är i ett stort behov av närhet och har fått sådan separationsångest från oss, speciellt om vi alla är tillsammans. Så kramar och kärlek från farmor och farfar satt riktigt fint för vår stora tjej. 
Även den minsta damen njöt av en stund på smultronstället. Hon kryper numera med full fart och tyckte att rabatterna var himla spännande och stenarna (tydligen goda att äta på). Och så klättrade hon upp för hela brotrappan utan problem, en mycket målmedveten tjej som vi kommer att få jaga och passa i många månader framöver. Hon är helt orädd när det gäller att stå och ramla, bara det är nog intressant så lyckas hon, vilket resulterade i en lite större smäll på munnen häromdagen. 
Och här, lego i solen och en skrattande farmor och stora fröken. Det är fint det. Och såklart en nyfiken liten dam som ska provsmaka och riva allting. 
 

midsommarfton del 1

Vi fick sommar på midsommarafton. Vilken midsommar, så fint. Startade dagen hemma hos oss med frukost för delar av min familj. Vi dukade upp sill, potatis, ägg och fruktsallad med mango, ananas och jordgubbar samt yoghurt med honung och passionsfrukt. 
Efter frukosten tillverkades det kransar och förbereddes mat till dagens picknick innan vi åkte mot Jamtli.
Vår stora tjej tillsammans med äldsta kusinen.
Kanske en av de finaste platserna jag vet att fira midsommar på.