helgen första advent

Det känns så fint att första advent är här. Det är så fint med allt ljus och underbara julblommor. Det har varit plusgrader, men snöat, så det är fortfarande vitt på marken. I går var vi till tjejernas kusin. Hon har blivit så stor och de leker bra tillsammans och vår minsta hänger på. I dag har vi bakat lussebullar och tagit fram lite adventspynt. Har väntat hela november på att få börja ordna inför advent och så var den här helt plötsligt. Tjejerna ska sova borta nästa helg, så vi får försöka hinna pynta altanen lite i veckan. Välkommen första advent! 

I förkylningstider

Hosta och feber verkar gå bland barnen på förskolan och båda barnen verkar ha fått något. Den stora är pigg, men den minsta verkar ha åkt på sin första större förkylning.I söndags var den stora prinsessan på 4-års kalas. Med lockar i håret och sprallig av förväntan. 

veckan då vintern kom

I veckan kom vintern på riktigt och med tanke på klimatförändringarna och att det sägs att det ska bli mindre snö. Så är jag så barnsligt varm i hjärtat av kalla grader och den lilla snö vi har. Jag väntar som ett otåligt barn efter att få åka skidor åt alla håll och kunna leka ute i snön med barnen. I veckan har de haft rödblommiga och kalla kinder, så att det luktar vinter. 
Vi åkte snowracer till förskolan och den minsta gjorde en lyckad premiär på både pulka och snowracer. Även om hon är som sin syster och gärna promenerar och upptäcker området.Vi har i veckan även hunnit baka butterkaka att bjuda pappan på när han kom hem från Sundsvall. 
I går fick vi en tidig och underbart god thanksgivingmiddag hos några vänner. Så vi var alla trötta i morse, men mannen jobbar i dag och den minsta är gärna uppe vid 06. Den stora tog sovmorgon innan vi kunde äta frukost och gå ut i ett kallt, soligt och gnistrande väder. Och det där adventspyntet får vänta ännu några dagar.