barnrumsstädning

Har haft städhjälp av mina barn i dag. Det går fort för dem och det kommer fram minst lika mycket saker från den minsta, för då hittar hon många roliga saker i alla skåp och lådor. Är fortfarande inte helt klar med rensningen efter bytet av sovrum. En del ska skänkas bort, en del ska sparas, en del ska flyttas till den yngstas rum och en del saker vill man att de ska kunna ha gemensamt i något av rummen.
För ett tag sedan fick den äldsta en ljusgrå sängkappa. Det blir ombonat och man behöver inte se madrassen och jag gillar den här lite skrynkligare modellen. Vi har inte satt upp den fina sänghimmeln igen, då hon såg en vit på Ikea som hon hellre vill ha och då får nog den grå flytta in hos den yngsta.

helgstart med kantareller

Efter två veckor har vi kommit in i vardagsrutinerna igen och barnen har haft härliga dagar att leka ute i på förskolan. I går eftermiddag drog ett riktigt regnoväder in över Östersund och till fredagsmyset tände vi ljus och åt god mat. Tillagade torskrygg i ugnen med en enkel sås med vitt vin, grädde, schalottenlök, buljong och kantareller. Och ett gott vitt vin till. Och en klassisk och god efterrätt.  
Mannen i huset var ledig med barnen i går, men har arbete i dag och vi har inget måste på schemat. Vi myser runt och leker, något som vi alla verkar vara mycket nöjda över i dag när det blåser kraftigt ute.

enkla och goda middagar

Såhär till hösten och när vardagen är tillbaka. Man kommer hem från arbete och skola, och kanske har aktiviteter på kvällen. Och så vill man äta gott, nyttigt och snabbt. När man står där på affären och inte alls har någon idé. Då tycker jag att ni ska tänka fisk. Lax och torsk är favoriter hos både stora och små här hemma och går variera i oändlighet och går snabbt. Kolla gärna att fisken har någon miljömärkning.
Fina lyan tipsade om det här receptet och det var riktigt gott.