kärlek

Min andra brorson, mina barns yngsta kusin. Alldeles, alldeles perfekt. 
Tre dagar gammal sötnos

alla helgons dag & halloween

Under förra veckan förberedde vi för en halloweenfest på fredagskvällen för den stora tjejens vänner. På fredagen vaknade hon med magont och feber, så vi fick ställa in festen. Vi valde att bjuda in till söndagkväll i stället trots att helgen anses vara en helg för att tänka på de som fattas oss. Vi fick en rolig kväll på söndagen där vi bjöd på hamburgare, cupcakes med råttor och glass med fruktsallad ur en vattenmelon som vi skurit ur som ett monster. 
Vi gjorde trolldeg som vi formade till händer och spindelnät som sedan torkades i ugnen. Den stora förberedde fiskedammspåsar med lite spökgott och såpbubblor.
 
Det var skönt med många barn omkring på söndagen. Lördagen var en mycket tung dag, då min lillebror skulle ha firat sin 30-års dag. Det var många tårar och känslor som kom ut innan vi kom till graven. Det känns så sorgligt och overkligt att han inte finns hos oss längre. Och jag saknar honom så mycket. Allting runt omkring springer vidare, men inom mig så finns ett stort sår som jag jobbar med varje dag. Hans sista födelsedag var jag aldrig med och firade då den stora hade feber, så att hon åker på feber dagen innan igen var mycket ångestladdat. Han var så fin min Fredrik, min lillebror. En del tröstar med att han har det bättre nu, men det finns inte i min värld att man kan tycka att någon måste välja att ta sitt liv för att få det bättre. Det är samhällets ansvar att kunna få människor att välja livet framför döden. Jag saknar dig så mycket älskade Fredrik.

vintertid

Snön har äntligen kommit och solen. Oktober och början av november bjöd på många mörka dagar, men med snön kom även den där fina solen. Vi har väntat och längtat efter snön. Barnen får många fina dagar ute på förskolan och den stora har skridskoåkning i arenan en dag i veckan. Den där oron innan att byta förskola igen har lagt sig och när jag lämnar barnen på förskolan på morgonen så känner jag mig trygg.
Barnen och jag har varit lediga i dag, då det varit planeringsdag på förskolan. Vi har åkt pulka och snowracer på den snö som finns, vi har fått mycket mindre snö här om man jämför med fjällen och andra orter runt omkring. På eftermiddagen åkte vi längdskidor på skidstadion. Det var så vintrigt och fint med ett lätt snöfall, den stora tjejen åkte dryga 5 km. Finns som inte något stopp på den energi som hon har. Snön fortsätter att falla och jag hoppas att den har kommit för att stanna resten av vintern och mycket snö vill jag ha.