Bergbanan, nalleklippan och trollstigen

På lördagen promenerade vi ner till Grädda för att köpa frukostbröd.
Vi promenerade in till Åre torg för att åka den gamla bergbanan upp till Fjällgården.
Från Fjällgården vandrade vi upp till Nalleklippan. En kort, men brant och fin stigvandring, men alldeles perfekt för en 5-åring. Från Nalleklippan var det en fin utsikt över Åre by och Åresjön och bra för en fikapaus.
I stället för att åka Bergbanan ner igen så gick vi Trollstigen som går vid Susabäcken med små korta sagor, troll, skattkistor och andra sagofigurer. Så mysigt! Vandringen är på lite mer än en kilometer och även den fungerar väldigt bra för lite mindre barn.
Sommarsäsongen i Åre växer för varje år och vi sneglade lite avundsjukt på de som cyklade downhill, tror både jag och mannen var väldigt sugna på att få åka där i backen.
 
Mot eftermiddagen skjutsade de upp mig till Ullådalen för att jag skulle kunna cykla över fjället tillbaka till Åre by. Det var en ganska svårcyklad bana bitvis och det är det som är lite svårt att veta när man inte cyklat så mycket och inte vet vilka stigar man kommer in på. Och när det väl var enklare så flög cykeln åt ett håll och jag åt ett annat. Det var lite omskakande och jag kände nog inte riktigt hur ont det gjorde förrän jag var tillbaka vid stugan. I går nämnde jag att det säkert skulle gå köra lite alternativ träning under dagen, men min lårmuskel har fått en rejäl smäll och jag har nästan ondare i dag. Ska försöka cykla lite inomhus i morgon för att få en bättre cirkulation. Och trots dessa tråkigheter längtar jag till mannen ordnar en ny cykel så att vi får åka i väg tillsammans och cykla.
 
För de här vyerna är...
...vackert. Som bara den.  

Kommentera här: