första dagen i alcudia

Vid 21.30 i går landade vi hemma i Östersund igen efter en fin semestervecka i Alcudia på Mallorca. Vi kom hem till underbart sensommar väder och har i dag bara kunnat återhämta oss. Den stora sov till efter nio i morse och sov en stund på eftermiddagen. Hon har varit vaken till sent på kvällarna hela veckan. Den minsta är också tröttare än vanligt och har inga rutiner alls. Vi fick tid på akuten sent på fredageftermiddag innan vi åkte för att försäkra oss om att febern och utslagen inte var något allvarligt. Hon var feberfri hela dagen innan vi åkte, men utslagen var kvar de första två dagarna. Inga konstiga enligt läkaren. Vi landade på Mallorca natten mot söndagen vid halv tre och var inte vid hotellet förrän vid fyra-tiden. Resan gick över förväntan även om båda barnen sov oroligt. Söndagen tog vi ett lugnt tempo med frukost och sedan bad. Dagen innan vi kom var det åskväder och regn och vi hade blandat sol och moln första dagen, men väldigt varmt och skönt. 
Vi bodde på Sea club och de hade många bra pooler för barnen i olika delar av hotellområdet. 
Mellan husen var det stora sandlådor som uppskattades av den stora.
Denna låg alldeles utanför vår lägenhet.
Och havet. Som var så varmt och fint. Det finns som inget bättre.
Den minsta som sov stora delar av första dagen undersökte i allafall sanden och satt länge och bara silade sanden mellan fingrarna och gosade ner fötterna.
Sea club är inte ett sunwing-hotell, men Ving hade ändå sina maskotar Lollo och Bernie där samt Toby. Så på kvällen var vi på minishow och minidisco. Ni kan se den minsta till vänster i bild som var överlycklig i de där stora gosedjuren och musiken. 
Och popcornmaskinen besökte vi mest varje dag.
Popcorn och glass var vad den stora levde på nästan hela veckan. 

Kommentera här: